top of page

27 januari 2022
Op de avond van de laatste persconferentie riep ik, bij het tv-programma Dit is M, redelijk dramatisch uit, dat mijn theatertournee (die officieel tot eind februari zou duren) uitgespeeld was. Dat kwam door twee voorwaarden die aan het openstellen van de theaters werden gesteld: de eindtijd van 22u en de 1,5meter die het publiek in acht moet houden. Op dat moment was dat ook volledig waar. Spelen onder die voorwaarden, met twee technici en twee muzikanten op de loonlijst, is in principe ondoenlijk, financieel. 

 

Maar wat bleek? De dag na de persconferentie, werd er een regeling in het leven geroepen die ons in staat stelt wel te spelen. En mij zo in staat stelt de ZZP'ers die met mij op tournee zijn te betalen. Dat vind ik heel belangrijk. 

De voorwaarden (22u sluitingstijd en 1.5m afstand houden voor het publiek) vind ik nog steeds absurd en onnodig, zeker als je kijkt naar andere sectoren. Als er niemand afhankelijk van me was geweest, was ik thuis gebleven, met pijn in het hart. Ik hoop dan ook dat er nog kritisch naar de voorwaarden gekeken kan worden. 

Maar dat mijn crew en ik nu eindelijk weer in staat worden gesteld ons werk uit te voeren, en we de verbinding met het publiek weer kunnen voelen, heeft de doorslag gegeven. 

 

Dus! Ook al vind ik de omstandigheden absurd en voel ik me dus ook min of meer tot deze keuze gedwongen, ik heb nog nooit zo'n leuke gedwongen keuze gemaakt. Want ik snak ernaar om te spelen, en door Kapsalon Theater weet ik dat veel publiek ook snakt. Dan maar zo, in godsnaam! Tot in het theater! 

 

Ik begin morgen, in Bussum. Daar spelen we 2 shows op een avond om zoveel mogelijk publiek te kunnen ontvangen. Waar mogelijk doen we het op die manier. Zie voor de rest van de tournee t/m april mijn speellijst op sannewallisdevries.nl 

Waarom wel.

bottom of page